29 Eylül 2008 Pazartesi

Ruby Gloom

Tabiri caizse Ruby hastası oldum :) Yeğenler böyle çizgi film izlerken JoJo ekranlarında bir defasında buna rastladım bana en başta ilgi çekici olarak çizimleri geldi. İzlerkende basit şeyler ama güzel şeyler beğendim :) Her akşam işten gelince bu ramazanda iftar öncesinde kaçırmamaya çalıştığım çizgi fimlerden oldu :) Yeğen ise bunu pek sevmemeye başladı. Dayı Ruby benim rüyama girdi izlemeyelim onu diyor :)

Başlarken ve biterken çalan bir müziği var çok beğeniyorum. Biterken aynen böyle dans ediyor, neredeyse benide böyle dans ettirtecek türden :)


Karakterlerini biraz tanıtacak olursam :)

Ruby

İris

Mutsuz


Kuru Kafa

Frank ve Lan

Poe

Kömür(Ruby'nin kedisi)

Bunun adını tam bilmiyorumda Bay Çörek olabilir :)

Ürkek (Ürkek Yarasa)

Boo Boo (yani hayaletler böö derlerya öyle :) )
23:50


Müziği filan dinleyip, yabancı dili olanlar içinse daha ayrıntılı bilgi almak isteyenler http://www.rubygloomtv.com adresini ziyaret edebilirler. Resimlerde burdan alıntı :)

28 Eylül 2008 Pazar

Tasarım!

Sitenin teması/tasarımı ilk bakışta bana biraz iç açıcı geliyor. Bilmiyorum sayfayı ziyaret eden diğer kişilere nasıl bir izlenim bırakıyor. Tasarım olarak Elif'e tema bakarken gözüme ilişen iki tane tema vardı. Tema adı olarak İstanbul diye geçiyordu ama kimin yaptığını yazmıyordu. Zaten göründüğü gibi çok sade bir tema :) Bende bunun üzerinde biraz oynamalar yaptım. Üst kısmı standart banner görünümü olarak düşündüğüm şekle çevirdim. Temanın sayfaya yerleşme alanını ve yazı alanını biraz genişlettim. Her yazı arkasında ve sağ tarafa yeni bölüm eklediğimde arkalarında gözüken resimleri(şuanda balonlu resimler var ilerde duruma göre değişebilir) yerleştirdim. Bunlara uygun olarak bir banner yaptım. Mehmet İbrahim'in kulağı çınlasın banner üzerine yazdığım yazıların fontlarını beğenmediğinden bu sefer yazı yazmadım. Site Adı(titlesi,sloganı) olarak yukarıda gözüken yazıları minimum seviyeye indirdim. Yazı renkleri ile fontları ile filan başka kısımlarla uğraşmadım. Vakit bolluğu yok ve böyle standart olarakda güzel göründükleri düşüncesindeyim.
Bunları yaparken asıl yararlandığım fotoğraf/resim ise yazının en başında gözüküyor. Banner kısmında yol biraz yamuk ve orjinaline göre göze hoş gözükmesede oldu diye düşündüğümden son halini o şekilde bıraktım.
21:40

27 Eylül 2008 Cumartesi

Nedir Bu Paraf ?

Genelde bu kısımlara Yazar/Yazan, Gönderen, Yorum/Yorumlar, vb. türünden şeyler yazılır. Ama bu sefer farklı olarak Paraf kelimesini kullandım. Peki Nedir Bu Paraf ?
Eğer iş hayatında olup resmi yazışmalarla içli dışlı olan birileri varsa az çok bilir bunu. Kurumlarda resmi yazışma yapılacağı zaman as yazıyı yazar ve üst tarafından imzalanmadan önce bir kaç kişinin elinden o yazı geçer. Yazılar çift suret yazdırılır, yazıyı ilk yazan kişi kendilerinde kalacak olan surete öncelikle kendi parafını atar. Yani imzanın kısaltılmış hali. Daha sonrada kendinin bir üstüne verir yazıyı o inceler ve yazılan yazıyı onaylayarak (onaylamasa da düzenlenmesi gereken yeri belirtir, ekleme/çıkartma vs. yapılır. Olumsuz yorumları bu şekilde değerlendirebilirz. :) ) kendi parafını atar, o da bir üst makama gönderir. Bu paraf/inceleme yazının imzalanasına kadar sürer ve kurumun hiyerarşisine göre ve yazıyı yazan birime göre artar veya azalır.

Bende bu örnekten esinlenerek yazıları ben yazdığım için öncelikle kendi parafımı atıyorum, daha sonrasında okuyup yorum yapanlar ise benden sonra yazıyı okuyarak incelemişler ve bir şekilde olumlu ya da olumsuz bir paraf atmışlar. Bu yüzden yorum sayısını belirten kısma da 'paraf atılmış/inceleme yapılmış' yazısını yazdım. Böyle daha anlamlı olduğu düşüncesindeyim. İlk parafıda Ömür atmış bulundu. :) İstatistiklerini iyi takip ediyor anlaşılan. :)
14:57

26 Eylül 2008 Cuma

Kişisel Başlangıç

İnternette kişisel bilgilerini açık açık vermeyen ben artık gerçek kimliğimle yayın yapıyorum burdan. :)
Neden tamamen bana ait bir alan adı ile yayın yapmadığım merak edilecek olursa;
belki cimriliğimden,
belki bir süre sonra cazibeliğini yitirdiğinden,
belki çıkan/çıkabilecek sorunlardan bıktığımdan,
belki en sağlam yer olarak google tarafından desteklenen blogger'i gördüğümden,
belki, belki, belki..
hâlet-i ruhiye içinde birçok şeyin bunda etkisi var.
Öyle ya da böyle bir başlangıç yapıldı.
Tamamen kişisel bir başlangıç oluyor.
12:13