28 Ocak 2009 Çarşamba

Ace Manager - BNP Paribas Strateji Oyunu



Değerli Öğretim Görevlilerimiz,

BNP Paribas'nın uluslararası platformda, üniversite gençleri nezdinde, bilinirliğini artırmak üzere toplam 26 ülkede tanıtımını yaptığı internet üzerinden yapılandırılan 'Ace Manager' simülasyon oyununa Türkiye'den de öğrencilerimizin de katılımı sağlanmaktadır.

Türkiye'de TEB olarak stratejik ortağımız olan BNP Paribas ile yürüttüğümüz bu aktivitede, toplam 30 üniversitede tanıtımlarımıza devam etmekteyiz.

Üniversite öğrencilerinin problem çözme, yenilikçi, yaratıcı, düşünme ve karar verme gibi bilgi ve becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacak söz konusu simülasyon oyununda, öğrenciler takımlar halinde yarışmaya katılacaklar ve uluslararası platformda yarışma şansını yakalayacaklar.

Önem verdiğimiz bu yarışmaya Üniversitenizden başarılı öğrencilerin de ilgi göstereceğini ve katılmak isteyeceği düşüncesi ile yarışmaya katılımının kendisine fayda sağlayacağını öngördüğünüz öğrenciler ile bu mailimizi paylaşmanızı rica ederiz.

Bir çok üniversite öğrencisine e-mail ile gönderdiğimiz oyunun web sayfasına bağlantısını sağlayan linki aşağıda bilgilerinize sunarız. Sormak istediğiniz herhangi bir konu olursa bu mail üzerinden bize geri dönebilirsiniz.

Konu hakkında gösterdiğiniz destek için şimdiden teşekkür eder, saygılarımızı sunarız.

TEB İnsan Kaynakları

Ace Manager - BNP Paribas Strateji Oyunu


Yabancı dilim olmadığından pek bir şey anladığım söylenemez ama maili gönderen hocamızın önemli bir yeri olduğunu söyleyebilirim. Daha bu sene tanıştık hocamızla ama dolu dolu 3 yılı tamamladım ve 4. yılımın içindeyim şimdiye kadar hiçkimse hediye vermemişti. Bu hocamız ise yarım dönemde çam sakızı çoban armağanı dieyerekten gönülden bir hediye getirmiştir. Bu yüzden e-postasında istediği gibi elimden geldiğince dağıtılmasına katkıda bulunmaya çalışacağım.

22 Ocak 2009 Perşembe

Life is a Gamble... / Aşk Oyunu..

AŞK OYUNU

AŞK OYUNU BUNA DERLER GÜZELİM
SEÇMELİSİN BİRİNİ
BİR ŞÖYLE BİR BÖYLE DERKEN KAÇIRIP
HARCARSIN SEVGİLERİ
YENİ AŞK CAYDIRIR ÇOĞU ZAMAN ALDATIR
GELEN GİDENİ ARATIR
AŞK OYUNU BUNA DERLER GÜZELİM
AKLINI BAŞINDAN ALIR

SÖZ: KENAN DOĞULU
MÜZİK: KENAN DOĞULU



Kenan Doğulu - Aşk oyunu


Geçen gün sabah servisten inmeden önce radyoda bu parça çalarken 'Yeni aşk caydırır çoğu zaman aldatır, Gelen gideni aratır' nakaratı dilime dolanmaya başladı ve unutmamak içinde telefona not ettimki daha sonra bu parçayı arayarak bulayım diye :) Tamamının kulağıma hoş geldiğini diyemem ama nakarat kısmını beğendim. Söylerkende güzel söylüyor.
Fotoğrafı ve başlığı Life is a gamble... / Aşk oyunu.. adresinden, parçayı Kenan Doğulu - Yaparım Bilirsin 1993 , şarkı sözlerini ise uğraşıp kendim yazmak yerine(yazma yazardım ama vakit kaybetmek istemedim) beleşe konup Yaparım Bilirsin adresindeki şarkı sözlerinden alarak ve sonuda da okuduğunuz gibi yorumumu katarak yazıyı oluşturmuş bulunmaktayım :)

21 Ocak 2009 Çarşamba

Gizli İnsan Yüzünü Bulun(muş)!

Hem canlı yayın yapıyorlar hemde insanı kandırıyorlar! 1 ay önce filan kanallar arasında dolaşırken rastlantı eseri bu yarışma ile karşılaştım ve benim ilk gördüğümde 'Gizli Aslan Yüzünü Bulun' diyordu. Bende meraktan bir bakayım dedim ve aslanı bulunca da aradım. Bendekide heves hemen aradım ama nerden bilirdimki hemen bir arama ile olmuyor :) İlk başta cep telefonumla aramıştım bir aramaya 27 kontör gitmişti bende bunda olmadı 2.de olur diye peşinden bir daha aradım saf aklımla :) Yetmezmiş gibi 2 defada ev telefonundan aramışdım :) Dile kolay 7.500 lira veriyordular ve ben bulmuştum :a 3-5 liranın lafı olmaz derek aramıştım işte.

Uygulama olarak şöyle yapıyorlar; sen arıyorsun operatöre bağlanıyor, sana eleme sorusu olarak iki soru soruyorlar. Soruyu sorduktan sonra şık olarak 1şu 2şu diyorlar ve en hızlı bir şekilde doğru cevap vermeni istiyorlar. Sonra telefonu kapatıyorlar. Sözde seni ön elemelerden geçiriyor ama geri dönmüyorlar. Birde programı sunarlarken 'Aramıyorsunuz! Arasanız ben burdan duyardım! Son şans! Programı kapatıyorum! bla bla..' gibi laflar söylüyorlar, birde beni aramadıkları için sinir ediyorlar. Bende tabi içimden sayıyorum onlara :a Bu sayede bu türlü programların yalan olduğunu yaşayarak öğrenmiş olduk :) Bilmiyorum belki kanal kıytırık bir kanal olduğundan mı böyle diyeceğim ama 5-6 defa denedik. Her defasında da aynı şey olmazya :) Böyle olduğunu biliyorsun niye arıyorsun diye düşünende olabilir. Ama cevabını bulmuşum o kadar paranın yanında 3-5 liranın lafı olmasa gerek :)

Resimlerdeki insan yüzleri hangi numarada merak edenler için, ikiside 6 numarada.

19 Ocak 2009 Pazartesi

Pardus Serüveni!

Pardus Serüveni diye başlık koyup birde yazının en başına Windows hoşgeldin yazan bir resim eklemek pek hayr'a alamet olmasa gerek :) Bu Pardus'u beceremedi gitti tekrar Windows kurdu diye düşünenler yanlış düşünüyorlar :) Beceremediğimden değil ama sebebini bilmediğim bir nedenden dolayı akşam bilgisayarı açmak istediğimde bilgisayar açılmadı ve Error 2 Hatası diye bir ekranla karşı karşıya kaldım ve Pardus açılmaya deva etmedi. Bilmiyorum neden oldu.

Dün Pardus 2008.1'den 2008.2 ye günceleştirme yapmıştım. Güncelleştirmeleri yaparkende Pardus'u Güncel Tutun yazısında yazılanları aynen uyguladım ve bir sorun olmadan güncelleştirme yapıldı. Bilgisayarı birkaç defa kapatıp açmıştım hatta bugün gündüzde açmıştım, bir sorun olmadan yapacaklarımı yapabiliyordum. Ama akşam tekrar açmak istediğimde izin vermedi nedense. Acaba nerede yanlış yaptım :) Neyse sonuç olarak bilgisayar açılmayınca yeni bir sistem kurmam gerekti. Bende bu sefer ilk olarak xp kurma kararı verdim. Harddiskimi 2'ye böldüm ve birisine xp diğerinede daha sonra Pardus kuracağım :) Ayda 2 gb kotayı dolduramayan ben bu ay Pardus öğreneceğim diye daha şimdiden 4gb aylık kotayı doldurduk :) Birde windows'un güncelleştirmeleri olacak şimdi. Bu ay zarara girdiğimiz kesin :)

Pardus kurulumunda Driver sorunu filan olmadığını söylemiştim. Bunda da pek yaşadığım söylenemez ama bu defa zorlandım :) Hızlı olması açısından ve gereksiz Driver'ları yüklemesin diye bilgisayarın kendi İmage Cd'sinden değilde normal xp cd'si ile kurulumu yaptım. Bana lazım olan Ekran kartı, Ethernet kartı ve Ses kartı idi. İlk kurulumda hemen ekran kartını düzenleyebiliyorsun, ethernet kartını kendisi otomatik olarak tanıdı, ses kartınıda kendisi tanıdı ama hoparlör çalışmadı ne yazıkki. Onu yapmak için epeyce uğraştım açıkçası en sonunda da bütün driver sürücülerini tek tek kurmaya başladım ve ses çalıştıktan sonrakileri bıraktım daha kurmadım. çünkü bana lazım değil ve gereksiz yere yüklenmiş olacaklardı.

18 Ocak 2009 Pazar

Faturalar

18.01.2009 -AVEA--37,38
18.01.2009 TTLKOM--20,75
18.01.2009 TTLKOM--28,25
18.01.2009 TTLKOM--29,25
18.01.2009 TTLKOM--29,25


5 dk içinde iletişime ait ödediğim fatura miktarları :) Öncelerden fatura ödemek için akşam iş çıkışı mesai bitmeden fatura ödeyebileceğim yerlere yetişmeye çalışırdım ama bir zaman sonra Garanti Bankası İnternet Bankacılığı Şubesi'ni keşfettim ve zamanla kurcalarken fatura ödemede yapılabildiğini öğrendim. Kurcalayarak nasıl yapıldığını da öğrenince artık koşturma derdinden kurtulduk :) Eğer güvenli olduğunu düşündüğünüz bir bağlantınız varsa ve fazla aşırıya kaçmayacak derecede kullanmayı biliyorsanız kullanılmasını tavsiye ettiğim bir sistem. Burada bir şeyin altını çizmek isterim; benim bahsettiğim olayın kredi kartı ile bir bağlantısı yok. Kredi kartı numaranızı verdiğiniz şifrenizi yazdığınız şeylerden bahsetmiyorum.
Ödediğin fatura miktarı çok az diyen olabilir :) Çünkü bir evim olmadığı için ödeyebileceğim elektrik, su, doğal gaz vb. türden bir fatura ödemiyorum. Şuan için ödediğim faturalar; ablamın cep telefonu faturası ve interneti ben kulandığın için internet faturası ve ona bağlı olarakta ev telefonu faturası :) Bu faturaların ikişer tane gözükmesinin nedeni ise geçen aya ait faturanında yatırılmamış olması (:

15 Ocak 2009 Perşembe

Pardus


Artık tamamen Linux işletim sistemi olan ve tamamen Türk yapımı olan Pardus'a geçmiş bulunmaktayım. Onca zaman Windows kullanıp her şeyi onda öğrenip şimdi buna geçmek biraz zorlayabilirim ama bunda da kendimi geliştireceğime inanıyorum. Bunda kendimi iyi geliştirebilirsem yapmak istediğim bir çok şeyi de yapabileceğimi düşünmekteyim. :) Umarım düşüncelerimde yanılmam. Bu Pardus benim için ilk değil. Daha öncede Pardus kurulumu yapmıştım ama onu Windows'un D: sürücüsüne kurmuştum ama Pardus ile bilgisayarı başlattığımda İnternet'e giriş yapamıyordum. Bunu kurarken de hiç aklımdan geçmedi değil. Acaba yine giremeyecek miyim ? Ayarlayabilir miyim ? Ya Driver sorunu yaşarsam ne olacak ? Kurduğum onca program boşa mı gidecek ? vb. sorular aklımdan geçmedi değil. Ama bu sefer diğerine göre daha kararlıydım ve kendimi geliştirmiştim. Şimdi bu yazıyı yayınlayabildiğime göre demek ki Driver sorununu aşabilmişim :)
İlk kurulumu yaptım her şey güzel bitti ama birde bilgisayarı baştan başlatıp bakayım nasıl olmuş dediğimde bilgisayar açılışınca 'İşletim sistemi Hatası' diyerek sistem açılmadı ve her şeyi sil baştan yapmak zorunda kaldım. Ama bu sefer ilk kurulumdan farklı olarak ayarlarını standart ayarlarda bıraktım. Sorunsuz bir şekilde kapanıp açıldı bu defasında. :) 19.27'de başladığım kurulum resimde gözüken saat itibari ile bitmiş oldu.
Eski sisteme ait verilerimde gitmiş değil. Hepsini almış olduğum harici harddiskime yedekledim. Şuan için en fazla lazım olanlarda Outlook Express'teki ve Microsof Outlook'taki e-postalarım ve belli başlı birkaç resim ve video dosyası olacaktır. Önceden yedeklediğim dosyaları hiç silmezdim ama bu defa bir kontrolden geçirdikten sonra ilerde lazım olur diye düşündüğüm dosyaların çoğunu hiç düşünmeden sileceğim sanırım. Şu lazım olur bu lazım olur dedikçe bilgisayar çöplüğe dönüyor :)
Son zamanlarda herşeyimi yeniliyorum gibi. Acaba şimdi sıra iş değişikliğine mi geldi ? :)

14 Ocak 2009 Çarşamba

Askerlik Zamanı :)

Evet askerlik zamanı ama şuan için benim değil. Kaçtığımdan değil ama mümkün olduğunca geç yapmaya çalışacağım öyle anlaştık :) Gelen askerlik zamanı ise arkadaşım için. İş yeri ile ilişiğini kesmek için geldi son olarak ve Cumartesi birliğine teslim olacak inşallah. Dün akşam beraberdik, dolaşırken filnda bir-iki eşya filan almak için askeri markete girdik. Ne lazım olur filan diye düşünürken bizimle ilgilenen kişi bir liste verdi burdan bakın dedi. Bende ilerler bizede lazım olur düşüncesi ile aldım baktım neler var neler yok :) Ama fiyatlarda hiçde ucuz değil yani. Birde biraz pazarlık yapmayı bileceksiniz yoksa pek indirim yaptıkları söylenemez. Aldığı malzemeler 57 küsür tuttu %10 indirim yapıp 50 liraya bağladı(kaldı ki verdiği kağıdın arkasında şöyle bir not var: 'Bu broşürle gelenler nakit alışverişlerde %10 indirimden faydalanabilir' Bunu okuyunca aklıma o an zaten kağıtta %10 indirim yapılıyor yazıyor bu kağıdı verelim %10 indirim ordan birde az önce anlaştığımız indirimi yapın demek geçti içimden :a ) Ama arkadaşım 45'te ısrar edince biraz daha düşündü etti hesap makinasında işlemlerini filan yaptı ve 45 liraya bağladık :) Şunuda hatırlayım eğer zorunlu eşyaları gitmeden almazsanız gittiğiniz zaman kantinden almak zorunda kalacaksınız ve size orda fiyat konusunda kancayı takacaklardır :) (Ben değil tecrübeler öyle diyor) Şimdi kağıtta yazan malzemelere gelince;

Boyun cüzdanı (para ve evraklarınızı saklamak için) / Postal kilidi (postallarınızın yer değiştirmemesi için) / Dolap kilidi / Çanta kilidi (çantanın karıştırılmaması için) / Çanta (malzemelerinizi taşımak için) / Kol saati (ucuz, su geçirmez) / Fener / Elbise fırçası (yıkama sorunu olduğu için gerekli) / Elbise poşeti (zorunlu) / Elbise askısı (askeri) / Kirli-temiz çmaşır torbası (askeri) / Çamşır filesi (yıkamada çamaşırların karışmaması için) / Dikiş seti (askeri) / Çengelli iğne / Ayakkabı boyası, ayakkabı parlatıcısı / Postal bağcığı (yedek bulunmasında yarar var) / Eşofman (gerekli) / Terlik (suya dayanıklı) / Havlu (mavi renk,banyo,yüz,ayak havlusu) / Banyo şortu / Kemer / Çamaşır takımı (renk askeri yeşil, üst yarım kollu, alt parçalı) /
AYAK SAĞLIĞI İÇİN
Postal (kalieli ve nizami olması gerekli) / Postal spreyi (mantara ve kokuya karşı etkili,ithal) / Tabanlık (ithal, ısı verir) / Pudra (pişik ve mantar için) / Ayak kremi / Vatka (topuk vurukları için) / Havlu çorap / Yara bandı (ayak vurukları için) /
TRAŞ MALZEMESİ
Traş kutusu (malum mavi kutu) / Traş tası (mavi plastik) / Sabunluk (mavi plastik) / Traş bıçağı, traş fırçası / Traş köpüğü, traş kremi / Kolonya (plastik ve mavi kutuya sığabilecek) / Tırnak makası / Kan taşı / Diş fırçası / Krem (tüp) / Traş aynası (portatif el aynası) / Pürel (susuz, havlususz temizlik), ıslak mendil / Dudak koruyucu
SOĞUKLAR İÇİN
Yün içlik (bir takım yatarken, bir takım eğitimde) / Termal içlik (teri dışarı atar, ısıyı korur) / Yün çorap (çift tabanlı tercih edilmeli) / Yün kazak (askeri) / Boğazlık, bere, kar başlığı, çift kat takviyeli eldiven / Cep sobası

Kışlaya Sokulması Yasak Olan Maddeler
Radyo,walkmn,fotoğraf makinası, video kamera. / Her türlü kaset ve cd. / Delici, dürtücü, ateşli ve her türlü silah. / Yasak yayınlar. / Çay, nescafe. / Keyif verici içecek maddeleri. / Yiyecek ve içecek maddeleri. / İlaçlar (kontrollü). / Cep telefonu, çağrı cihazı.

Yıkama sorun olabileceğinden çamaşır ve çoraplarınızı mümkün olduğunca çok götürün
Telefon kartı mutlaka götürün.


Kağıtta bunlar yazıyor işte ama ben şunlarada bakmanızı öneririm:
Öncelikli olarak Ekşi Sözlük sayfalarından;

12 Ocak 2009 Pazartesi

Hâlet-i Ruhiyem

Kişisel Başlangıç yazımızda yazdığı gibi kişisel bir başlangıç yapmıştık ama içimde bir pişmanlık olmuştu. Link veren Sema Hanım ve Ömür Bey sağolsun isteğimi kırmadı ve kaldırdılar. :) Hiç sormadan görüş almadan o şekilde açmamalıydım, biliyorum hatalıyım. Aslında açarkenki düşüncem farklıydı. Kendime referans bir site oluşturmak gibi bir düşümcem vardı ama benim yazılarımla referans site oluşturulmaz. Yapamayacağımdan değil, yapmak istesem alasını yaparım diye düşünüyorum ama yazacağım yazılar kişisel, eften püften, ondan bundan olacak. Bazen olacak ki içinde ne yazı olacak nede yazılandan birşey anlaşılacak. İşte böyle bir adresten referans site oluşturulmaz.

Referans site nasıl mı olur ? Öncelikle kendi alan adın olur. Sonra kendine bir CV oluşturursun, yaptığın ve yapacağın bütün projelerini eklersin. Velhasıl burdan referans oluşturulacak bir site oluşturulacağı kanaatinde değilim. Kaldı ki diğer bir ağır basan yönde; değer verdiğim kişilerin hiç birisinin böyle bir düşünesi yok, kısacası onlarda olmadığı için bende de yok. Zaman bunu değiştirebilir.


Eski sitemi kapatmıştım. Daha doğrusu artık ilgilenmiyordum ama aylık ücretini ödüyordum. Artık onuda tümden kapatacağım. Bu ay olmadı gelecek ay olur ya da site özelliklerini düşürüp son kez bir ücret daha ödemesi yaparım sitenin aylık trafiği dolduktan sonra siteye ulaşılmaz. Ordan yararlanmak isteyen yine ayın belli bir kısmında yararlanır ama yoğun bir ziyaretçisi olursa aylık trafik dolduktan sonra o ay daha ulaşılamayacaktır. Artık orasıyla, o isimle işimiz bitmiş durumda :) Artı burayla daha ilgilenmememin bir etkiside maddi yönden :) Son zamanlarda biraz giderlerimiz fazla oldu, gereksiz yerede oraya ya da başka yerlere ödeme yapmanın bir anlamı yok diye düşünüyorum. Dünyanın e büyük şirketlerinden birisi olarak düşündüğüm Google'ı arkama alarak Hâlet-i Ruhiyem'e göre burdan devam edeceğim inşallah.


Blog adını düşünürken koymayı istediğim bir çok isim oldu ama onlar daha önceden alınmış :) Öncelikli olarak aklımdan geçenler; Dr.Senai Demirci'nin geçtiğimiz Perşembe günü sohbetinde söylemiş olduğu 'yanmak' okumuş olduğum bir kitabın içinde geçen karakterlerden 'seyda' isimleri istemiştim ama olmadı. Başka bir isim koymuştum 1-2 gün durdu ama sonra o ismin olmayacağını düşüdüm o yüzden ismini yine değiştirdim. Sadece Hâlet-i Ruhiye olacaktı ama yine onuda başkası bizden önce almış. 'Sona kalan dona kalır' diye bir laf vardır. Biz sona kaldık ama iyide oldu. Ve son olarak şöyle bitiriyorum.