29 Ekim 2009 Perşembe

Çagrı Merkezi Şikayeti!

Vakıf Bankasından açtırmış olduğum hesabım için kullanmam gereken İnternet Şubesi Giriş bilgilerimi öğrenebilmek için Vakıf Bankası Çağrı Merkezi olan 444 0 724 nolu telefonu aradım ama bir türlü bağlanamayınca kendilerini kendilerine şikayet ettim! Böyle bir şey olamaz diyorum, başka bir şey demiyorum. Garanti Bankası ile hiç böyle bir sorun yaşamamıştım. Çağrı Merkezi altyapısına biraz daha önem vermeleri gerek diye düşünüyorum. Laf açılmışken söylemeden geçemeyeceğim; bu bankada beğenmediğim bir diğer şeyde açtırmış olduğum hesaba ait ATM kartını adrese gönderim yapmamaları, illa gelip şubeden alacaksınız dediler ve öyle de yaptırdılar! Tuhaf uygulamaları var.

İyi çalışmalar, Bankanızdan açtırmış olduğum hesap numarama ait internet bankacılığı hesabına giriş için müşteri hizmetlerinizi x.10.2009 tarihinde aradığımda müşteri numaram verilmiş, giriş yapabilmem için bankadan sözleşme imzalamam gerektiği söylenmiştir. x+1.10.2009 tarihinde banka şubesine giderek gerekli sözleşmeyi yapmış tekrar müşteri hizmetlerini arayarak giriş şifresi ve kodu almam gerektiği söylenmiştir. x+1.10.2009 tarihinde müşteri hizmetlerini arayıp 10 dakika boyunca sırada beklememe rağmen müşteri hizmetlerinden yardım edecek bir kişiye bağlanamamış ve hat düşmüştür. Devamında aralıklı olarak tekrar tekrar ulaşma çabalarıma rağmen işlemimi gerçekleştirebilecek için herhangi bir müşteri temsilcinize ulaşamamış bulunmaktayım. Bu konuda mağduriyetimin giderilmesi husununda;
Gereğini bilgilerinize arz ederim.
Saygılarımla,
 

Cevap Müşteri Sorunları Çözüm Servisinden 4 gün sonra geldi;

         Sayın,

Bankamıza göstermiş olduğunuz ilgiye teşekkür ederiz.

Çağrı merkezi ile ilgili şikayetiniz yetkili birimlere iletilmiş olup, sorunun çözümü için çalışmalar devam etmektedir.4440724 çağrı merkezimizi arayarak internet bankacılığı şifrenizi alabilirsiniz.

Saygılarımızla,

MÜŞTERİ SORUNLARI ÇÖZÜM SERVİSİ

          444 0 724

www.vakifbank.com.tr

Çözüme ulaştın mı?:Evet ulaştım. Cevaptan sonraki aramamda 1dk 40sn civarlarında telefon bağlanarak müşteri temsilcilerinden Yasemin Hanım yardımcı olmuştu.

25 Ekim 2009 Pazar

Sahte Yazılım:Antivirus Pro 2010!

Adının Antivirüs Pro 2010 olduğuna bakmayın. Sahte bir yazılımdır! ki nerden nasıl çıktığını bile çözemedim. Dün buraya yazı eklemek için Windows Xp’den giriş yaparak Windows Live Writer ile yazımı yazma hazırlıkları yaptım. Biraz yazdım, biraz Tv izledim, biraz müziklere bakıp müzik dinledim ama bir ara nasıl oldu anlamadım Antivirüs Pro 2010 adında bir yazılım yüklenmeye başladı. Kullandığım Kaspersky virüs programının deneme sürümü bittikten sonra windows’u çok kullanmadığımdan herhangi bir virüs programı yüklememiştim o yüzden belki faydası olur diye yüklemesine izin verdim.

Yükleme yüklemişti ama açıkçası ben biraz kıl olmuştum. Programı kaldırdım ama ikide bir yine yükleme ekranı geliyordu. Saatte biraz geç olunca bilgisayarı kapatınca düzelir diye kapatıp yattım. Bugün gidip gitmedğini bakmak istediğimde hala aynı şekilde sahte yazılım kendini kurmaya çalışıyordu. İnternette biraz araştırma yapınca programın sahte bir yazılım olduğunu anladım ve kaldırmak için Malwarebytes adresinden free versiyonu download ederek sürücüleri taramadan geçirmek Sahte Yazılımı sistemden kaldırmak için yeterli oldu.

Ben Bu Sayfada yazan çözüm yollarının ilkini uyguladım ve artık adı geçen sahte yazılımla ilgili sorunum kalmadı şuanda.

Çözüm yolu olarak;

Malwarebytes adresinden Download free versiyon yazan yerden programı indirerek kurun. Program kurulduktan sonra programın güncellemesini yapın. Tarayıcı(Scanner) kısmından Gelişmiş Tarama(Perform full scan) seçeneğini tikleyerek Tara(Scan) yazısına tıkladıktan sonra gelen seçeneklerden tüm sürücülere seçerek Taramayı Başlatın(Start Scan).

Tarama bittiğinde Show Results diyince bulduğu zararlıları görebilirsiniz. Tümünü Seç(Remove selected) diyerek biraz bekliyorsunuz.

Daha sonra bilgisayarı yeniden başlatma uyarısı verecektir evet diyerek bilgisayarınızı yeniden başlatarak bilgisayarınız tekrar açıldığında kurmuş olduğumuz Malwarebytes' Anti-Malware isimli programı çalıştırarak Karantina(Quarantine) kısmından Tümünü Sil diyerek işlemimizi solandırmış oluyoruz. Eğer Başlat>Programlar kısmında tıklanınca kısayol uyarısı veren programlar olursa el ile bu kısayolarıda silebilirsiniz.

24 Ekim 2009 Cumartesi

Havadan Sudan

Sema Hanımın dediği gibi Başlık Bulmak Ne Zor İş, yazı yazmasıda o kadar kolay değil hani :)
Buraya geleli 20. günün içindeyim. Yıllardır hasta olmamışken ilk hastalığımızı geçirmiş olduk. İstanbul’dan ilişkimi kestiken sonra 15 günlük mehil iznimi kullanmadan hemen iş başı yaptık. Yaptık ama ne yaptık! Ortada oda yok, masa yok, bina yok :) Bir odada üç kişi bir masanın başında halâdır idare ediyoruz. Açıkçası iki bayanın arasında tek olunca kendimi rahatsız hissediyorum. Ama sözünde iyi insanlar?
İlk izlenimlerime göre ... çoğu kendilerini biz nasıl istersek o olur statüsünde görüyor ki bana dahaca rast gelmedi ve inşallahta gelmez. ... çalışıyorsun diye nolmuş! Senin gördüğünün kaç katını gördük be! diyesim geliyor. Kendi aralarında konuşmalarında rastlayınca içimden sayıyorum zaten :) Geçen sene yatırdığım fazla harç parasını da almayı planlıyorum ama bakalım nasıl karşılayacaklar..
Derslerde artık Dalıp Gitmek olmuyor. Sena hanımın son buluşunu denemedim ama yanımda ıslak mendil bulundurduğumdan gerekirse deneyeceğim ilk çözüm yolu olacak.
Allah razı olsun, nazarlarsan saklasın çok iyi bir Dekan Yardımcımız var. Bazı günler dersim saat 3’te başladığından hocam erken çıkabilir miyim dedim; tabi tabi erken çık derslerinden geri kalma diyerek anlayışla karşıladı sağolsun. Aslında Lisans mezunu olsaydık yüksek lisansı filanda yapmamızı sağlardı. Şimdiden onun temellerini atıyor gibi. Okumak şart!
Arkadaş olduk, abi olduk, hoca olduk, kanki olduk, olduk da olduk.. :) İlk günlerde işten çıkıp takım elbise ile okula girince çocuklar beni hoca zannettiklerinden hemen hurra sınıfa doluşuyorlardı, 3-4 gün bu böyle devam etti :) Çok komiğime gitmişti açıkçası :) Nereye girsem herkes önce hocam diye hitap ediyor :) Dersler iyi gidiyor ama bakalım 7 Kasımda sınavlar başlıyor o zaman belli olacak nasıl olduğu. Kitap paralarıda el yakıyor. Hocalar hem anlattıklarımdan hemde kitaptan sorumlusunuz, kitap alıp almamakta serbestsiniz ama ben sorularımı bu kitaptan soracağım! diyor..
Gece yarısı eve yürüyerek çıkmak çok zor geliyor ve bu yüzden ehliyet kursuna yazılmaya karar verdim. (Ama Porsche alamam gibi onuda ileride telafi ederim inşallah)  Dahaca yazılmadık, zannedersem önümüzdeki hafta evraklarımı tamamlayıp kayıt yaptıracağım. Ama şu sorun var fiyat konusu! Tek kurs olduğundan fiyatlar kişiye göre değişiyor :) Üniversiden öğrenci yazılmış 500 demişler, iş yerinden yazılmışlar 400’e anlaşmışlar, bugün babamla konuşurken amcamın oğlu yazılmış 350’ye anlaşmışlar bana da 475 ama 450 yaparız hocam dediler :) Öyle ya da böyle fiyatta bir şekilde anlaşıp yazılmak gerek yoksa, kışın yağmurda, karda gece gece o kadar yolu yürümek çok zor olacak gibi! :(
Güne(hani kadınların altın günü filan olur her hafta/ay bir kişide altınlar toplanırya işte öyle) yazıldım :) Aylık 250 lira vereceğim zannedersem 8 kişi var ve en son bana gelecekmiş :)
Daha odama yeni yeni kurulmaya başladım, yakın zamanda kutularımı da boşaltıp İstanbul’dayken yapmış olduğum ilk Ebru’mun fotoğrafımı ekleyeceğim. Aklıma gelenler böyle.. (:
Özledim..

11 Ekim 2009 Pazar

Dalıp Gitmek..

Cuma günü 20:00-21:00 arasındaki ders saatinde neredeyse aynen böyleydim, kendimi zor tuttum. Saat 23’e kadar olan derslerin zamanında bir şey olmadı, dersi dinç bir şekilde takip edebildim ama haftanın son gününde kendimi ayarlayamadım. Aksilik derse gelen hocada çalıştığım yerden geliyor. Bir diğer aksilikte dersi iyi dinleyip takip edebilmek içinde en ön sıraya oturmuştum. Dersin son 10-15 dakikasında gözlerimin kendini zor tuttuğunu çok iyi farkediyordum ama yapacak bir şeyde yok. Bünyemiz zamanla alışacaktır. En uzun soluklu ders haftam oldu :) Önceden hep 4 gün gidip beşinci gün bırakmıştım ama bu sefer 5. günde gittim ve devamınıda gelecek inşallah. Yabancı Dil hocası biraz zorlayacak gibi ama zamanla alışacağız. Ne yapalım başa gelen çekilirmiş..

3 Ekim 2009 Cumartesi

Bize Her Yer İstanbul (:



Koskoca 4 yılı bitirdik. Ekim 2005’te geldiğim İstanbul’dan yine Ekim ayında ayrılıyorum. Ekim ayında da epeyce şeyler oldu gibi (:
Ekim 2005 x Üniversitesi'nde iş başı yapışım
Ekim 2006 İlk görüşüm ve konuşmam
Ekim 2008 Son görüşüm ve konuşmam
Ekim 2009 x Üniversitesi'nden ilişiğimi kesişim
Vedalaşırken sanki seviniyormuş gibi herkese karşı güler yüzlüydüm ama içimin acıdığını hiçbirisi görmedi. Aslında anlatılacak çok şey var ama bazı şeylerde sözün bittiği noktalar oluyor. Şu bir gerçek ki ayrılacak olmam çok zoruma gidiyor. Ablam, burda beraber büyüdüğüm iki yeğenim. . . .
İyisiyle kötüsüyle İstanbul serüveni burda bitiyor demiyorum, İstanbul serüvenine ara veriyorum.. Bugün burada son günüm, yarın yola çıkıp Pazartesi inşallah yeni görev yerimde iş başı yapacağım..