29 Aralık 2009 Salı

Ehliyet Yazılı Sınavı Soruları

26 Aralık 2009 tarihinde yapılan ve de benimde girdiğim Motorlu Taşıtlar sürücü Adayı Sınavının soru ve cevapları yayınlandı. Aslında bakmayacaktım ne yaptığıma ama ısrarlar üzerine oturdum yaptım. Kendi puan hesaplamamla ilk yardımdan 86,66 Trafikten 90 ve Motordan da 90 puan alıyor gözüküyorum. Hadi 5-10 puanda sapma olsun yine kurtarıyoruz :) Aslında motordan daha yüksek alırdım da yönlendirmeler olmuştu, baktım yanlışmış onlarda (: Şimdi bir Direksiyon Sınavı kaldı. Zannedersem sonuçlar 11 Ocak’ta açıklanıcak, 16 Ocak’ta da Direksiyon Sınavı yapılır ve bu dertten de kurtulmuş oluruz inşallah. Tabi bundan sonra daha büyük dertler başlıyorya onlarda da dikkatli olmak lazım.

22 Aralık 2009 Salı

MTS Adayları Sınav Yerleri

Uzun zaman olmadı ama uzun zamandır beklediğimiz Ehliyet almak yazılmış olduğum 26 Aralık tarihinde yapılacak olan yazılı sınavı geldi, çattı ve sınav yerleri belli oldu :) Kitaptan çalışmayla Motor dersini pek kavrayamamıştım ama internetten videolu motor dersi araryıp Zirve Motorlu Taşıtlar Sürücü Kursunun sayfasındaki videolu motor derslerini izleyince epeyce bir kavradığımı söyleyebilirim. Sadece kitapbı okuduktan sonra 24 ekim 2009 tarihinde çıkmış soruları çözüm İlk Yardım:22D, Trafik:42D, Motor:27D yaptık ve motordan kaldık :) Videodan(hemen sonra değil ama) sonrada 22 Ağustos 2009 da çıkan soruları çözüm İlk Yardım:24D, Trafik:47D, Motor:30D yaptım ve sınavdan geçtim inşallah sorunsuz bir şekilde geçerizde başımızdaki sıkıntıyı atlatmış oluruz.

Bunun yüzünden derslerime çalışamıyorum 4 Ocak’ta(yani gelecek sene:P) Finallerim başlıyor ama çalışmaya başlayamadım bile ve bazı dersler vizelere göre daha zor olacak gibi gözüküyor. Ha bu arada ders demişken ‘Küresel Ekonomik Kriz’ ile ilgili elinde 5 sayfalık (kopyala yapıştır olmayan, okuyacaksın kendi cümlerinden katacaksın) filan güzel bir kaynağı bulunan varsa göndermek isteyene hayır demem :) Çünkü hoca ona göre finalde +15 verecek. Tabi kopyala yapıştır olursa –15 verecek :) Ben biraz araştırdım yaptım ve hazırlayarak başka bir hocamıza gösterdim olmuş mu vermeye değer mi diye ama olmamış :( Önce bir girişini kendi cümlelerinde oluştur sonra bu kaynakları yazının en sonunda kaynakça olarak belirt, bu yazılar arasında birbiri ile bağlantı olacak daltan dala atlama gibi olmayacak, anlatılan kısımlara kısa özetleyen başlıklar koy, sonunuda kendi cümlelerinde bağlayarak kendi yorumunu katıcaksın şeklinde öğüt verdi ama nerde bende o kadar geniş vakit okuda düzene koy :) Şöyle Uluslararası İlişkiler ile bağlantısı olan bir hayırsever elinde hazır varsa yardım etse ne makbule geçer değil mi :P Konu nerden nereye saptı görüyor musun:) Yani düşünen olursa son günde 25 Aralık’tı  :a

3 Aralık 2009 Perşembe

Aynı Anda Hem Lisans Hemde Yüksek Lisans

YÖK’ten gelen bir yazı ile aynı anda hem Lisans hemde Yüksek Lisans yapılabileceğini öğrendim. Açıkçası konu hakkında biraz daha ayrıntılı bilgim olsa bu fırsatı değerlendirmeye çalışırdım. Bilmiyorum Yüksek Lisansı Uzaktan Eğitim olarak yapılacak şekilde mi söylüyorlar. Uzaktan Eğitimde Eğitimdir tabi ama Yüksek Lisanslarda ücreti fazla olduğundan ben yapamam gibi. Bu konuyu araştırıp aynı zamanda Yüksek Lisans bitirebilsem ne mükemmel olur, hayırlısı bakalım. :) (Mühendis Bey duyurulur :P)

Danıştay 8. Dairesi tarafından verilen bir ara kararda 13.04.2006 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul toplantısında alınan ve Yükseköğretim Kurumlarımız bünyesinde aynı anda  Lisans ve Lisansüstü Eğitim yapılamayacağı konusundaki karara ilişkin yürütmeyi durdurma kararı alındığından, söz konusu 13.04.2006 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Kararının iptal edilmesine 12.11.2009 tarihli Yükseköğretim Genel Kurul Toplantısında karar verilmiş.

1 Aralık 2009 Salı

Sürücü Adayı

Aslında araba sürmek hiçte zor değilmiş, versinler arabayı sabahtan akşama kadar süreyim :) Kendi araban olunca daha da kolay ve rahattır zannedersem. Direksiyon Sınavını garantiye aldık diye düşünüyorum, şuanda tek düşüncem 26 Aralık’ta yapılacak olan yazılı sınavdan geçmek. Ondan geçtikten sonra tam teşekküllü sürücülüğe ilk adımı atmış olacağım inşallah.