23 Ocak 2010 Cumartesi

B i t t i ?

*Sınavlar bütünlemeye kalmadan bitti.
Yok vizeydi yok finaldi hepsini geçtik atlattık. Hiçbir hocanın yanına not istemek için beni geçirmesi için gitmedim. Hatta aldığım nottan 20 puan düşük not girilmişti sisteme ama onu değiştirmesi için ısrar bile etmedim finalde telafi edilecekti hatırlat dedi bir defa baktım yerinde yoktu öyle her zaman gidersem ayıp olur diye üstelemedim o da olmadı ona da bir şey diyemedim. Yüksek beklediğim not düşük geldi bakarız denildi ilgilenme bile ilgilenmedi ona da bir şey demedim. Bir dersten 1 puan bir dersten de 2 puan daha alsaydım bir üst not gelecekti ama nasip değilmiş demek ki :) Yani bakmayın lise mezunu gözüktüğüme çalışınca yapabilirim Allah'ın izniyle (:
*Ehliyet için son aşama olan direksiyon sınavım bitti.
Bu hafta sonu(şuan ki saat itibarinle dün) direksiyon sınavını olduk akşamleyinde aradılar sınavı geçmişim. Sınavdaki hocalardan bir tanesi de ilkokul hocam çıktı :) Ben kendisini tanıdım ama bizler o vakitten şimdiye çok değiştiğimizden o tanıyamamış haklı olarak. Arabada iken konuşsam yanlış anlaşılır diye bir şey demedim. İndikten sonra kısa bir konuştum, kendimi filan tanıttım.  Uygun bir zamanda da gidip ehliyeti almayı düşünüyorum 300 liram gidecek ama yok şu yasa çıkacak yok bu yasa çıkacak dedikodularından kurtulmuş olurum. Allah kazasız belasız sürmek nasip etsin. Böylece nisan ayına kadar sınav filan yok.
*Burada ki işimde bitti mi?
Danıştay'ın sitesine giremiyorum ki sorgulatabileyim. Dava sonuçlandı mı ne oldu diye. Bu kadar erken olamaz. Benim burada daha planladığım şeyler vardı :( Üniversiteyi bitireceğim, yüksek lisans yapacağım, akademik kariyer olarak ilerleyip ders vermeye başlayacağım. Tamam bazı şeyler bakımından İstanbul cazip geliyor gibi ama duyduğum bir şeyden sonra beni oraya bağlayan üç/iki şey var; ablam, yeğenlerim. Sonuçta 'bize her yer İstanbul'. Hem ücret bakımından da karlı burası. Mesaiye kalıyorum para alıyorum orada kalma da kalamıyorsun. Parayı hep godomanlar yiyor diyeyim yani. Burada öyle çok para harcayacak yer de yok. Toplasan 350yi geçmemiştir herhalde aldığım cındı bındılar, ihtiyaçlar hariç. İlk başta ayrılması çok zor gelmişti ama bir yerden sonra geleceği düşünmek lazım. Hayat sadece bugünden ibaret değil! Umarım dava böyle erken sonuçlanmamıştır, sonuçlanmışsa bile aleyhimde olmamıştır. Daha yapacak çok işim var burada..

15 Ocak 2010 Cuma

F H F S G E İ

     Finaller; Çok şükür finaller bitti de kurtulduk! Peşin konuşuyormuşum gibi oldu ama hiçbir dersten kalacağımı zannetmiyorum. Ortalamam yüksek gelsin diye uğraştım biraz ama çokta yüksek bir şey gelecek gibi gözükmüyor. O kadar çalışmayla ancak o kadar olur.

     Hocalık; Keşke Lisans mezunu olsaydım yaa. İkinci dönem bu sayede üniversitede  bilgisayar dersi verme ihtimalim olurdu belkim :) Hatta bir çok hocaya göre daha iyi anlatabileceğim konusunda kendime güveniyorum. Ama ne yaparsın o kadar üniversite dolaştık ama elimizde bir tane diploma bile yok :) Sağlık olsun ne yapalım..

     Faaliyet Raporları; Şu faaliyet raporları biraz sıkıntılı bir iş. Aslında çok basit gibi ama daha önce yapılmış bir faaliyet raporu yoksa(ki benim bahsettiğim işte bu) onu oluşturmak epeyce bir uğraştırıyor. Ama özünde olayı kavradıktan sonra basit bir işmiş.

     Standart Dosya Planı; Şu standart dosya planını diye çıkarmışlar anlıyorum ama hala anlamış değilim. Yazıya cevap yazarken ya da bir tekit yazarken senin dikkat aldığının yazının tarihi ve evrak kayıt numarası, daha başka kodlara ne gerek var? Tamam konulara göre kod verip ayırmakta güzel bir şey ama ya arşiv oluşturacak bir yerin yoksa? ya bir çok konudan yazışma yapıyorsun ama bunlar bir klasör dolduracak kadar da değil? O zaman boş yere birkaç yazışma için klasör oluşturulmuş ve vakit kaybedilmiş olmaz mı? Bence gerek yok ama bu işi de kavradım. Yavaş yavaş bunuda uygulamaya sokacağız.

     Galandar; Galandar, galandar! Artıkın ne demek oluyorsa:) Kılıktan kılığa girmiş çocuklar geceleyin kapı kapı dolaşıp evlerden ne verirlerse topluyorlar. Aslında gelenlerin fotoğrafını çekip siteye koysam çok güzel olurdu :) Bana bu televizyonlarda cadılar bayramı diye yaptıkları şeyi anımsatıyor o yüzden içimden bazen kavasım geliyor ama çocuk olduklarından bir şey demeye elveriyor canım. Bayramda şeker toplamaya geleni görmedim bunda da eksik olmadılar! Ben:Çocuklar galandar ne demek? Çocuk:Bilmem! Ben:Hadi iyi akşamlar! dedim gönüllerini kırmadan gönderdim. Ne demek olduğunu bilmiyorsun ne diye yapıyorsun ki o zaman!

     Ehliyet; Biliyorum ehliyet diye diye bir oldum ama ehliyet yazılı sınav sonuçları açıklandı. Bir önceki yazımda dediğim gibi aynen o puanlar gibi puan almışım. Şimdi geriye kaldı 23 Ocak'ta yapılacak olan direksiyon sınavına, ondan da geçtikten sonra geriye tek parasını verip ehliyeti almak ve tabi araba (: Ehliyet bana 800 TL'ye patlayacak gözüküyor her şeyiyle. Fazla bir birikmişimde yok ki araba alabilelim, paralarımın çoğu şu üniversitelere gitti. İnşallah mezun olduktan sonra hayrını göstertir.

D e r s le r
Ders Adı
Puanı
Açıklama
MOTOR_B
88
GİRDİ
TRAFİK_B
90
GİRDİ
İLKYARDIM_B
87
GİRDİ
   
     İkinci el; Kullanmadığım bazı eşyalarım var. Acaba bunları satışa çıkarsam mı alan olur mu diye düşünüyorum. Boşuna durmaktansa bir getirisi olur en azından diye düşünüyorum ama bir yandan da fiyatlarım sanki biraz pahalı olur gibime geliyor. düşündüğüm fiyattan da eşyalarımı satmakta hiç içimede sinmiyor açıkçası. Ama dolandırıcı filanda olmadığımdan alacak kişi anlattığımdan farklı mal almayacaktır. O konuda da alacak kişi yok dediği gibi midir, yok değil midir konusunda rahat olabilir.

     Biraz daha düşünsem bir iki konudan daha bahsederdim herhalde ama uykum geldi yatmam lazım şimdilik havadisler burada bitsin..