20 Nisan 2009 Pazartesi

Feshane Dünyası Çocuk Eğlence Parkı

Görüntü0023 Feshane Dünyası Çocuk Eğlence Merkezi güzel bir yer mi diye sorulacak olursa bence vasat :) Bu ikinci gidişim ama yazmak bugüne kısmetmiş. Vasatlıklarını sıralayacak olursak;
- En başta bir kere jeton fiyatları pahalı, 1 jeton 2,5 TL ! Carrefour’da daha ucuz en son gittiğimde 15 jeton için 20 TL ücret ödüyordun.
- İkinci önemli konu ise burda büyükler her şeye binemiyor :( Çarpışan arabalara bile bindirmiyorlar! Carrefour'da uçağından tutta aklına ne gelirse rahat bir şekilde biniyorlar kimse sen binemezsin demiyor :))
- Üçüncü sorun sıra diye bir şey yok çoğu bölümde! Bir çarpışan arabadan araba kapailmek için 5 defa mı bekledik 6 defa mı bekledik artık ben sayamadım :) Carrefour'da herkes binmek istediği şeyin sırasına giriyor, ne zaman ne gelecek tahmin edebiliyorsun.
- Şuan için aklıma gelip son sıralayacağım şeyse fazla seçeneğinin olmaması. Aslında var gibi ama bana göre fazla bir seçeneği yok :)
Hep olumsuz değil olumlu yönleri de var elbet :) Açık hava da olması çocuklar açısından büyük bir artı :)

Görüntü0027

Bu biraz adrenalin istiyor :) carpisanaraba Öyle çok korkulacak bir şey değil ama ani hareketler heyecanı artırır cinsten :)

Herkes boşalan arabayı ele geçirmek birbirini kolluyor :) Bazıları artık ele geçiremeyeceklerini anlayınca oturan birisi ile anlaşma yapıyor: ‘Sen kalkma, senden sonra ben bineceğim tamam mı??’ 

 

Görüntü0038 Görüntü0037 Bu küçük kız çocuğu çok hoşuma gitti :) Maşallah. herkes böyle eğlenirken bağırıp, çağırıp arabanın sağını solunu kurcalarken kendisi böyle kollarını bağlamış öylece oturuyordu :) Çok tatlı gözüküyordu(tekrardan maşallah.) Belli ki buna(zamperla) binmek istemiyordu ama annesi ya da babası bindirmiş, hoşuna gitmeyince de böyle durma kararı almışa benziyor. :)

Gitmek isteyen varsa Eminönü de Galata Köprüsü’nün hemen yanındaki otobüs durağından Feshane’den geçen otobüsleri sorarak gidebilirler. Benim aklımda olan aşağıda ön taraftaki peronlardan 99A Eminönü-Gaziosmanpaşa otobüsü gidiyor. Aynı şekilde Eminönü de İstanbul Ticaret Üniversitesi’nin karşısındaki otobüs durağından Feshane’den geçen otobüsleri sorarak gidebilirler. Bir yol ise Metrobüs kullanarak Ayvansaray durağında inip aşağıya doğru yürüyerek gidebilirler.

2 yorum:

böcük dedi ki...

hayallerim yıkıldı bu yazıyı okuyunca :p İstanbul'a dönünce gitmeyi düşündüğüm yerlendendi Feshane. Geçenlerde gazetede haberi çıkmıştı ve bende bir heves giderim demiştim :p Tühh :p Büyükleri de bindirmiyorlarmış zaten her şeye :p Şu Carrefour denen yerin ayrıntılı yol tarifini başka bir yazıda verilmedi ise almak mümkün mü acaba :D

Hâlet-i Ruhiyem dedi ki...

Hmm..:) Şimdi bilindiği üzere birçok yerde var Carrefour :) Benim gittiğim Ümraniye Carrefour ve orayada ya yürüyerek gitmişimdir ya da Ümraniye Son Durak'tan minübüslere binerek gitmişimdir. Aslında buraya nasıl gidildiği konusunda Zehra hanım benden daha bilgilidir :) Ve yanında çocuk yoksa burası tek aşına hepten büyüklere hitap eden cinsten değil bence, eğer büyüklerle beraber gidecekseniz Kadıköydeki Tepe Natiulus'ta bulunan Carrefour daha gençlerin gittiği, bowling solonu filan var burası hakkında da Elif hanım ve Zehra hanım daha tecrübeliler :D Onların tecrübelerini alabilirsin. Ümraniye Son Durağa kadar gelebilmek için Kadıköy'den rıhtım tarafındaki durakta 14K, Moda tarafındaki durakta ise 21K(Ümraniye-Kazım Karabekir otobüsleri) Ümraniye Son Duraktan geçiyor. Ordan da camiinin(ümraniye lisesinin) ordaki minibüslere binerek carrefourun önünden geçiyorsun. 21K Göztepe tarafından gittiğinden pek önermem çok dolaşıyor. Ya da Rıhtımdaki duraktan Ümraniye Emniyet Müdürlüğünün ordan geçen herhangi bir Ümraniye otobüsüne binin 14K,13,14... gibi Emniyet Müdürlüğünün orda inerek Ümraniye Lisesini sorun 4-5 dk aşağıya doğru inince son duraktaki minübüsleri zaten görürsünüz. Kadıköydekini biliyorsundur sanırım :) Biraz karışık bir tarif oldu ama bununla idare edelim :)