21 Şubat 2015 Cumartesi

Dolandırıcılık-Kamu Görevinden Çıkarma Cezası

20.02.2015 tarihli Resmi Gazetede İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörünün soyadını kullanarak bir çok kişiyi dolandıran İsmet KARACA hakkında adı geçen Rektörlük tarafından yürütülen disiplin soruşturması sonucunda "Kamu Görevinden Çıkarma Cezası" ile cezalandırılması teklif edilmiş ve ilgili kişinin adresine ulaşılamayınca Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı tanık ve savunma durumuyla ilgili ilanen tebliğ yoluna gitmiş.


Konunun duyurulduğu Resmi Gazete sayfasına aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.

Yükseköğretim Kurulu Başkanlığından:
İsmet Karaca'nın İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörünün soyadını kullanarak insanlara iş garantisi sözü verdiği, sahte isim ve imza ile belge düzenleyerek çok sayıda kişiyi dolandırdığı ve bu suretle Yükseköğretim Kurumları Yönetici, Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliğinin 11/e maddesinde yer alan "Kamu hizmeti veya öğretim elemanı sıfatıyla bağdaşmayacak nitelik ve derecede yüz kızartıcı ve utanç verici hareketlerde bulunmak" disiplin suçunu işlediği iddiasıyla, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğünce hakkında yapılan disiplin soruşturması sonucunda; "Kamu Görevinden Çıkarma Cezası" ile cezalandırılması teklif edilmiştir.
Söz konusu teklif, Yüksek Disiplin Kurulu'nun 26.03.2014 tarihli toplantısında görüşüleceğinden, adı geçenin Yükseköğretim Kurumları, Yönetici Öğretim Elemanı ve Memurları Disiplin Yönetmeliği'nin 43. maddesinin 2. fıkrasında belirtilen haklarını kullanıp kullanmayacağının bilinmesi gerekmektedir.
Ancak, İsmet Karaca'nın, bilinen son adresine tebligat yapılamamış ve tebligata elverişli adresi de tespit edilememiştir.
Bu nedenle, ilgilinin varsa tanıklarının 26.03.2015 tarihinde saat 13:30'da Kurulumuz binasında bulundurulmasının tarafından sağlanması gerektiği, yine 26.03.2015 tarihine kadar yazılı savunma gönderebileceği veya 26.03.2015 tarihinde Kurulumuzda bulunarak kendisi veya vekili vasıtasıyla savunma yapabileceği, ayrıca konuya ilişkin soruşturma dosyasını 19.03.2015 tarihine kadar Kurulumuz Hukuk Müşavirliğine müracaatla inceleyebileceği hususu ilanen tebliğ olunur.
1336/1-1

2 yorum:

Ali dedi ki...

Allahsiz kitapsiz serefsizdir kendisi , bir ok insani dolandirip paralarini yemistir is vaadi sunmustur , sizi memur yapacagim diye , para satan karisini fuhusa zorlayan bir insandir bursa da yasamaktadir memurluktan atilmisitr

Ali dedi ki...

Anasi bole bir cocuk dunyaya getirdigi icin babasini suclamaktadir keske o aksam disari bosalsaydin bey dermis hep