18 Şubat 2015 Çarşamba

Görsel Programlama-Java (Giriş)

Bilgisayar Programcılığı eğitimim sırasında Görsel Programlama 3 dersinde Java öğrenmeye başladık ve ilk dersimizde giriş yaptığımız konuları kendi notlarıma göre anlatmayı düşünüyorum. Mümkün olduğunca açıklayıcı olmaya çalışacağımdan dolayı bazen cümleler uzun olabilir ama sonuna kadar okuyarak uygulayanların olayı kavrayacağını düşünüyorum.

Öncelikli olarak yazacak olduğumuz kodları derleyebilmek için bazı programlar kurmak gerekli. İnternette araştırırsanız program olarak birkaç seçenek karşımıza çıkmakta ancak ben burada aktaracağım notlarda NetBeans IDE yapısını kullanacağım.

Bu yazıda aslında uygulamaları yapacağımız/yaptığımız programı nasıl kuracağınızla ilgili birkaç şey paylaşacağım, ilerleyen zamanda da notlarımı derleyerek aktarmaya başlayacağım.


NetBeans IDE programını https://netbeans.org adresinde Download kısmından indirebilirsiniz.

Java JDK indirmek içinse Oracle firmasının http://www.oracle.com adresindeki Download menüsü altında Java SE 'i seçerek ilgili JDK bu alandan indirilebilir.

Programları indirmek ve kurmak için Türk Java Developer'lerden biri olan Mimar ASLAN 'ın Udemy üzerindeki kanalında ücretsiz olarak yayımlamış olduğu Android Programlama için Java ve XML derslerindeki Ders 1 ve Ders 2 deki kurulum videoları izlerseniz kurulum hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

2 yorum:

Levent Yıkılmaz dedi ki...

Paylaşımınız için teşekkür ederim.

Hâlet-i Ruhiyem dedi ki...

İşinize yaradıysa sevindim.