23 Mart 2015 Pazartesi

Cumhuriyet Üniv. Tıp Fakültesi Yönetmelik Değişikliği

Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi yönetmeliğinde ders, staj ve klinikleri ile ilgili devam durumlarında birkaç küçük değişiklik yapmış ve bu değişiklikler 23.03.2015 tarihli Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

—  Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

CUMHURİYET ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ EĞİTİM-ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


Devam zorunluluğu
MADDE 16 – (1)



b) I, II ve III. Dönemlerde bir ders veya ders kurulundaki teorik derslerin %20’sinden, stajlardaki teorik derslerin %10’undan fazlasına mazeretsiz olarak katılmayan öğrenci, o ders veya ders kurulu ve dönem sonu final sınavına alınmaz ve sınavdan F1 (0) almış kabul edilir.
ç) Stajlardaki klinik uygulamalarda mazeretli veya mazeretsiz olarak devamsızlık süresi o staj döneminde %20'yi aşanlar ile devamsızlık süresi %20'nin altında olsa bile mesai saatleri dışında telafi yapmayan öğrenciler başarısız sayılarak staj tekrarı yaparlar. Staj bütünleme sınavları için mazeret sınavı açılmaz.

MADDE 1 – 1/7/2012 tarihli ve 28340 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Eğitim-Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 16 ncı maddesinin birinci fıkrasının (b) ve (ç) bentleri aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“b) I, II ve III. dönemlerde bir ders veya ders kurulundaki teorik derslerin %20’sinden fazlasına mazeretsiz olarak katılmayan öğrenci, o ders veya ders kurulu ve dönem sonu final sınavına alınmaz ve sınavdan F1 (0) almış kabul edilir.”
“ç) Stajlardaki (4. ve 5. sınıf) teorik derslerin %20’sinden fazlasına mazeretsiz olarak katılmayan öğrenci başarısız sayılarak staj sınavına alınmaz ve staj tekrarı yapar. Stajlardaki (4. ve 5. sınıf) klinik uygulamalarda (pratiklerde) mazeretli veya mazeretsiz olarak devamsızlık süresi o staj döneminde %20’yi aşanlar ile devamsızlık süresi %20’nin altında olsa bile mesai saatleri dışında telafi yapmayan öğrenciler başarısız sayılarak staj tekrarı yaparlar. Staj bütünleme sınavları için mazeret sınavı açılmaz. Stajlarda teorik ve pratik derslerde devamsızlık ayrı ayrı hesaplanır, öğrenci herhangi birinden yukarıda tanımlanan sınırları aştığı takdirde staj tekrarı yapar.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü yürütür.

Hiç yorum yok: