3 Mart 2015 Salı

Zirve Üniv. Lisans-Önlisans Yönetmelik Değişikliği

Zirve Üniversitesi Lisans ve Önlisans yönetmeliklerinde 02.03.2015 tarihli Resmi Gazetede değişiklik yaparak yönetmeliklerindeki sınamalı öğrenci durumlarını kaldırmışlar. Bununla çok neyi amaçladılar tam çözebilmişte değilim açıkçası.

—  Zirve Üniversitesi Lisans ve Önlisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

ZİRVE ÜNİVERSİTESİ LİSANS VE ÖNLİSANS EĞİTİM ÖĞRETİM VE SINAV YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
ESKİ
YENİ
Ders yükü
MADDE 27 –


 (1) (Değişik:RG-20/1/2014-28888) Ders yükü, bir öğrencinin herhangi bir dönemde aldığı derslerin AKTS toplamı değeridir. Öğrencinin devam edeceği yarıyıla ait olan ders yüküne normal ders yükü, kayıt olduğu derslerin tümüne ise yarıyıl ders yükü denir. Sınamalı statüde bulunan öğrenciler hariç; yarıyıl ders yükü, 30 AKTS olan normal ders yükünün bir buçuk katını geçmemek koşuluyla danışmanın onayıyla belirlenir. Sınamalı statüdeki öğrencilerin ders yükü hakkında, 33 üncü maddenin üçüncü fıkrasında yer alan hükümler uygulanır. Ders yükü hesabında, derslerin AKTS değeri esas alınır.
 (4) (Değişik:RG-20/1/2014-28888) Üçüncü yarıyıl başından itibaren, alt yarıyıllardaki tüm derslerini başarı ile tamamlamış olan ve GANO’ları 3.00-3.49 arasında olan öğrenciler, üst yarıyıllara ait derslerden bir tanesini, GANO’ları 3.50 ve daha üzeri olan öğrenciler ise üst yarıyıllara ait derslerden iki tanesini danışmanın uygun görmesi şartıyla alabilirler. Sınamalı statüde bulunan öğrenciler hariç; normal ders yükünü tamamlayamayan öğrenciler danışmanın uygun görmesi şartıyla 30 AKTS’ye kadar üst yarıyıllara ait derslerden alabilir.

MADDE 1 – 17/10/2010 tarihli ve 27732 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Zirve Üniversitesi Lisans veÖnlisans Eğitim Öğretim ve Sınav Yönetmeliğinin 27 nci maddesinin birinci ve dördüncü fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(1) Ders yükü, bir öğrencinin herhangi bir dönemde aldığı derslerin AKTS toplamı değeridir. Öğrencinin devam edeceği yarıyıla ait olan ders yüküne normal ders yükü, kayıt olduğu derslerin tümüne ise yarıyıl ders yükü denir. Yarıyıl ders yükü, 30 AKTS olan normal ders yükünün bir buçuk katını geçmemek koşuluyla danışmanın onayıyla belirlenir. Ders yükü hesabında, derslerin AKTS değeri esas alınır.”



           “(4) Üçüncü yarıyıl başından itibaren, alt yarıyıllardaki tüm derslerini başarı ile tamamlamış olan ve GANO’ları3.00-3.49 arasında olan öğrenciler, üst yarıyıllara ait derslerden bir tanesini, GANO’ları 3.50 ve daha üzeri olan öğrenciler ise üst yarıyıllara ait derslerden iki tanesini danışmanın uygun görmesi şartıyla alabilirler. Normal ders yükünü tamamlayamayan öğrenciler danışmanın uygun görmesi şartıyla 30 AKTS’ye kadar üst yarıyıllara ait derslerden alabilir.”
Başarı durumu
MADDE 33 – 
 (3) (Değişik fıkra:RG-29/4/2012-28278) GANO’su 4.00 üzerinden 1.80’in altında kalan öğrenci sınamalı statüye geçirilir. Lisans programlarında dördüncü yarıyıl sonundan itibaren sınamalı statüde olan bir öğrenci, sınamalı statüden çıkana kadar daha sonraki yarıyıllara ait ders alamaz. Sınamalı statüden çıkmak için eğer öğrencinin F notu aldığı dersler varsa öncelikle bu dersleri tekrar etmesi gerekir. Sınamalı statüde olan bir öğrencinin yarıyıl ders yükü normal ders yükünü geçemez.
MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 33 üncü maddesinin üçüncü fıkrası yürürlükten kaldırılmıştır.

MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini Zirve Üniversitesi Rektörü yürütür.

Hiç yorum yok: