15 Mart 2015 Pazar

Eskişehir Osmangazi Üniv. Diploma Yönetmeliğinde Değişiklik

15.03.2015 tarihli Resmi Gazetede Eskişehir Osmangazi Üniversitesi kısa adıyla Diploma Yönetmeliğinde değişiklik yapmış. Diplomalar düzenlenirken esas alınacak bilgilerde bir düzenleme yaparak sadeleştirmeye gitmişler ki eski haline bakınca da gerçekten olması gereken buymuş dedirtti. Yönetmeliklerine bakınca da çok eski bir yönetmelik olduğundan haliyle çok bir şey diyemezsin ama ben olsam bunu yürürlükten kaldırır yönerge hazırlardım. Bunun için yönetmelik hazırlayıp da resmi gazeteye göndermeye hiç gerek yok.

––  Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Diploma, Diploma Eki, Diploma Defteri, Mezuniyet Belgesi ile Diğer Belgelerin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ DİPLOMA, DİPLOMA EKİ, DİPLOMA DEFTERİ, MEZUNİYET BELGESİ İLE DİĞER BELGELERİN DÜZENLENMESİNE İLİŞKİN YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
Eski
Yeni
Diploma Düzenleme Esasları
Madde 3 -
d) Diploma düzenlenirken öğrencinin dosyasındaki nüfus cüzdanı bilgileri ve mezuniyet listelerindeki sıralamaya göre hazırlanan diploma defterindeki bilgiler  esas alınır. Mezuniyet listeleri, mezuniyet tarihine öncelik verilerek hazırlanır.
MADDE 1 – 4/2/2002 tarihli ve 24661 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Diploma, Diploma Eki, Diploma Defteri, Mezuniyet Belgesi ile Diğer Belgelerin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmeliğin 3 üncü maddesinin (d) fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“d) Diplomalar düzenlenirken öğrencinin nüfus cüzdanındaki T.C. kimlik numarası, adı ve soyadı yazılarak hazırlanır.”

MADDE 2 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.
MADDE 3 – Bu Yönetmelik hükümlerini Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü yürütür.

Hiç yorum yok: