1 Mart 2015 Pazar

İzmir Yüksek Teknoloji Enst. Lisans Yönetmelik Değişikliği

01.03.2015 tarihli Resmi Gazetede İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi Lisans Yönetmeliklerinin başarı notu ve geçme notu ile ilgili iki maddesinde birkaç küçük değişliklik yapmıştır.
Yönetmeliğin yayımlandığı Resmi Gazete sayfasına ulaşmak için;
—  İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik

Bu doküman http://halet-iruhiyem.blogspot.com adresi tarafından değişiklikleri yorumlamak için hazırlanmıştır. Üniversitenin kendisiyle hiçbir bağlantısı bulunmamaktadır.

İZMİR YÜKSEK TEKNOLOJİ ENSTİTÜSÜ LİSANS EĞİTİM VE ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK
ESKİ
YENİ
Başarı notu
MADDE 13 – (1)
c) Yukarıda belirtilen ve ortalamalara katılmayan notlardan;

1) (I) notu; yarıyıl sonunda hastalık veya geçerli bir nedenle ders için gerekli koşulları sağlayamayan öğrencilere verilir. (I) notu yarıyıl sonu sınav notlarının öğrenci bilgi sistemine girişinin son gününden itibaren üç iş günü içerisinde notlandırılır. Aksi halde (I) notu otomatik olarak FF/U notuna dönüşür. Ancak hastalık veya beklenmeyen durumlarda (I) notunun süresi, bölüm başkanlığının önerisi ve fakülte yönetim kurulunun kararıyla bir sonraki yarıyıl kayıt süresinin başlangıcından en az üç iş günü öncesine kadar uzatılabilir.

MADDE 1 – 21/9/2012 tarihli ve 28418 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Lisans Eğitim ve Öğretim Yönetmeliğinin 13 üncü maddesinin birinci fıkrasının (c) bendinin (1) numaralı alt bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“1) (I) notu; yarıyıl sonunda hastalık veya geçerli bir nedenle ders için gerekli koşulları sağlayamayan öğrencilere verilir. Bütünleme sınavlarında (I)  notu kullanılamaz. (I) notu yarıyıl sonu sınav notlarının öğrenci bilgi sistemine girişinin son gününden itibaren üç iş günü içerisinde notlandırılır. Aksi halde (I) notu otomatik olarak FF/U notuna dönüşür. Ancak hastalık veya beklenmeyen durumlarda (I) notunun süresi, bölüm başkanlığının önerisi ve fakülte yönetim kurulunun kararıyla bir sonraki yarıyıl kayıt süresinin başlangıcından en az üç iş günü öncesine kadar uzatılabilir.”
Ders tekrarı

MADDE 18 – (1) Bir dersten (NA), (FF), (FD), (W) veya (U) notu alan öğrenciler, bu dersi verildiği ilk yarıyılda almak zorundadırlar. Bu dersler seçmeli veya sonradan programdan çıkarılan dersler ise, öğrenciler bunların yerine, okudukları bölüm başkanlığınca eşdeğerliği kabul edilen dersleri alırlar.

MADDE 2 – Aynı Yönetmeliğin 18 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(1) Bir dersten (NA), (FF), (FD), (W) veya (U) notu alan öğrenciler, bu dersi verildiği ilk yarıyılda almak zorundadırlar. Ancak (W) notu alınan derslerin alınabilmesi için öğrencinin 1.80 genel not ortalamasını sağlaması gerekmektedir. Bu dersler seçmeli veya sonradan programdan çıkarılan dersler ise, öğrenciler bunların yerine, okudukları bölüm başkanlığınca eşdeğerliği kabul edilen dersleri alırlar.”

MADDE 3 – Bu Yönetmelik yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 4 – Bu Yönetmelik hükümlerini İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü yürütür.

Hiç yorum yok: